Σελίδες

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ

12.25': Έχω σχολάσει και πηγαίνω στο γραφείο για να εκτυπώσω κάτι σελίδες για το αυριανό μάθημα. Ως συνήθως κάθεται ένας συνάδελφος στον υπολογιστή και "παίζει", τυπώνει κάτι δικά του (εκτός σχολείου!). Περιμένω να χτυπήσει το κουδούνι για να πάει στο μάθημά του. 12.35' χτυπάει το κουδούνι αλλά κανείς δεν κουνιέται. 12. 40' δεν έχει φύγει κανείς από το γραφείο. 6 συνάδελφοι συζητούν τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν (εκτός σχολείου) και ο έβδομος παίζει στον υπολογιστή! Στις τάξεις γίνεται χαμός, τα παιδιά έχουν ξεσηκωθεί και περιμένουν τους δασκάλους. Βγαίνω μια βόλτα στο διάδρομο για να τα ηρεμήσω. 12. 45' τίποτα ακόμα. Οι δάσκαλοι έχουν σοβαρά θέματα να συζητήσουν ...στο γραφείο! 12.47' σηκώνονται οι πρώτοι και ακολουθούν άλλοι δυο. Φεύγω κι εγώ. Δεν αντέχω άλλο. Ντροπή μας! Γυρίζω σπίτι για φαγητό για να επιστρέψω στις 2 που σχολάει ο γιός μου και να τον πάρω.
ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ: Ο δάσκαλος του γιού μου είχε μια "δουλειά" και αποφάσισε να σχολάσει 20' λεπτά νωρίτερα!!!
Δεν μ' ενδιαφέρει τι δουλειά είχε. Υπάρχουν κανόνες και μπορεί να πάρει άδεια για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί. Η δουλειά του είναι το σχολείο. Δεν μπορεί να διώχνει τα παιδιά νωρίτερα και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας γονέας.
Εγώ προσωπικά, επειδή ο γιος μου είναι αδύνατος (25 κιλά) και έχει πρόβλημα με τη σπονδυλική του στήλη, δεν τον αφήνω ούτε λεπτό να κουβαλήσει την περίπου δεκάκιλη τσάντα του. Νά σου λοιπόν, την ώρα που έφευγα για το σχολείο να τον πάρω, δύο παρά πέντε (13.55') να βρίσκεται το παιδί στο σπίτι, φορτωμένο (και ευτυχώς που είχε σταματήσει η βροχή και ευτυχώς που τον είδα πριν φύγω και δε χρειάστηκε να τον ψάχνω κιόλας). Κι αν το παιδί πάθαινε κάτι στο δρόμο;;;
Η ενέργεια αυτή του δασκάλου τον αφήνει απολύτως εκτεθειμένο, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και έχει ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά αλλά και στον ίδιο εκτός σχολείου κατά το ωράριό του.
Ο διευθυντής διευθύνει (;) ένα σχολείο όπου όλα γίνονται στο πόδι, άρπα-κόλα. Ένα μπάχαλο. Δε γίνεται να λειτουργεί έτσι ένα σχολείο.
Μήπως όμως αυτός είναι o κανόνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου