Σελίδες

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τραυματισμός μαθητή μέσα στο σχολείο

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες το πρωί (Πέμπτη) 15χρονος μαθητής, όταν έπεσε από τα κάγκελα του αυλόγυρου του Ενιαίου Λυκείου Νάξου.
Η περιπέτειά του, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού χρειάστηκαν να περάσουν τέσσερις ολόκληρες ώρες για να διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς, σύμφωνα με τον πατέρα του νεαρού, το ΕΚΑΒ ζήτησε να μεταφερθεί το παιδί με καΐκι στη Σύρο, κάτι που δεν ήταν εφικτό λόγω των ισχυρών ανέμων.
Ο 15χρονος άργησε να φτάσει στο Λύκειο και βρήκε τις πόρτες κλειδωμένες. Ετσι επέλεξε να πηδήξει τα κάγκελα, όμως γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αιμορραγεί ακατάσχετα.



από το ΕΘΝΟΣ


Παρατήρηση: Το κλείδωμα του σχολείου μετά την έναρξη των μαθημάτων ΔΕ γίνεται - όπως πιστεύουν κάποιοι - για να τιμωρηθούν οι αργοπορημένοι μαθητές και μαθήτριες αλλά για να αποφευχθεί η είσοδος στο σχολείο ατόμων που δεν έχουν σχέση μ' αυτό και ίσως θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Όταν το κλείσιμο μιας πόρτας φέρνει τέτοια αποτελέσματα, καλύτερα να μένει ορθάνοιχτη. Και στο κάτω κάτω γιατί να μένει έξω απ' το σχολείο ένα παιδί που άργησε 5' - 10' λεπτά; Πού θα πάει; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη γι' αυτό το παιδί που βρίσκει κλειστές τις πόρτες τού σχολείου του;
Ναι, να κλείνουν οι πόρτες του σχολείου όχι όμως και για τους μαθητές και τις μαθήτριές του.
Ας βάλουν ένα θυροτηλέφωνο ή θυροτηλεόραση, ας αναλάβει ένας εκπαιδευτικός την εποπτεία της πόρτας για τέτοιες περιπτώσεις. Ποιος έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο παιδί;
Φυσικά το σχολείο θα πει: πρέπει να κλείνουν οι πόρτες...είναι οδηγία τού Υπουργείου!
Για ποιον κε. Διευθυντά και σύλλογε διδασκόντων; Για τα παιδιά σου;;;
Τι θα πεις στον πατέρα και τη μάνα αυτού τού παιδιού;

...Αυτό θα πει παρερμηνεία των νόμων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου