Σελίδες

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αμοιβή επιτηρητών στις εξετάσεις για το ΚΠγ

αντιγράφω άρθρο από το www.esos.gr

Αμοιβές καθηγητών 11,28 € για απασχόληση Σαββάτου - Δραστική η μείωση των αμοιβών στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Κατά 70% μέσον όρο μειώθηκαν οι αμοιβές των καθηγητών που απασχολήθηκαν στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό των Επιτηρητών, οι οποίοι για 4ωρη απασχόληση το Σάββατο αμείβονται με το «υπερβολικό» ποσόν των 11,28 €.

Αυτό καταγγέλλει η ΟΛΜΕ με επιστολή της στην υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.


Κυρία Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση που ακολουθήθηκε στο ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων για τους συναδέλφους που απασχολήθηκαν στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Θεωρούμε εντελώς ανήθικη την ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τις αμοιβές των συναδέλφων εκ των υστέρων. Είναι η 2η φορά που το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί αυτήν την τακτική σε βάρος των συναδέλφων, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πλέον ότι η τακτική αυτή ακολουθείται συνειδητά και κατ’ εξακολούθησιν.
Όσο δε αφορά τις μειώσεις επισημαίνουμε τις εξωφρενικά χαμηλές αμοιβές, οι οποίες περικόπηκαν κατά 70% μέσον όρο, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό των Επιτηρητών, οι οποίοι για 4ωρη απασχόληση το Σάββατο αμοίβονται με το «υπερβολικό» ποσόν των 11,28 €.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με πράξεις και όχι με λόγια δείχνει πόσο πολύ υπολογίζει το έργο του εκπαιδευτικού.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Αυτό που μας κρύβει επιμελώς το ΔΣ της ΟΛΜΕ όμως, είναι ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ. Από καταβολής, σε κάθε είδους εξετάσεις του δημοσίου, ορίζονται με πλήρη Α-διαφάνεια επιτηρητές (μετά από αίτησή τους - προαιρετικά) οι "εκλεκτοί": Αιρετοί, συνδικαλιστές, διευθυντές, στελέχη, συγγενείς, γνωστοί κλπ. Κι αυτό γιατί για ένα 4 ωρο καφεδάκι στο σχολείο, η αμοιβή ήταν περίπου 80 € !!! Όσοι "εκτός κυκλώματος", π.χ. οικογενειάρχες με οικονομικά προβλήματα επιχειρούσαν να τοποθετηθούν επιτηρητές, πάντα αποτύγχαναν αν δεν είχαν κάποιον να τους "σπρώξει", εκτός κι αν "περίσσευαν" θέσεις. 
Τώρα τους κακοφαίνεται. Βέβαια έχουν και το δίκιο τους, αφού εκτέλεσαν χρέη επιτηρητή χωρίς να γνωρίζουν τη μείωση της αμοιβής. Ήρθε η ώρα όμως να καθαρίσει η κόπρος τού Αυγεία και όλα τα λαμόγια να πηγαίνουν σιγά σιγά στα σπίτια τους. 
Δε συμφωνώ με τη μείωση. Είναι εξευτελιστική.
Όμως είναι ένα καλό μάθημα γι' αυτούς που επί χρόνια λυμαίνονται την παιδεία λες κι είναι το μαγαζάκι τους. Να μπουν επιτέλους κανόνες στην επιλογή αυτών που θα έχουν μία επιπλέον αμοιβή. Όχι οι πιο καλοπληρωμένοι να πιάνουν ΚΑΙ αυτά τα πόστα. Απλά πράγματα: Κριτήρια εισοδηματικά και οικογενειακά για την ενίσχυση - μέσω αυτού τού επιπλέον μεροκάματου - αυτών που πραγματικά τα χρειάζονται.

2 σχόλια: