Σελίδες

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οι προτάσεις μου για τη διαβούλευση

Δημόσια Διαβούλευση για την αναμόρφωση του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

1. Κάθε αίτηση απόσπασης πρέπει να επικαλείται (με στοιχεία) και ένα σοβαρό λόγο (οικογένεια, μόνιμη κατοικία, λόγοι υγείας, εντοπιότητα, συνυπηρέτηση κλπ.) για να γίνει αποδεκτή.
2. Οι επιλογές τού αιτούντος να είναι συμβατές με το λόγο που επικαλείται π.χ. δεν μπορεί να επικαλείται τη συνυπηρέτηση, τη μόνιμη κατοικία ή την οικογένεια κάποιος και να ζητά απόσπαση σε σχολείο που βρίσκεται πιο μακριά (από το σχολείο που ήδη υπηρετεί) από το σπίτι του.
3. Να δημοσιεύονται οι λόγοι, τα μόρια και η πρώτη επιλογή όλων των αιτούντων απόσπαση από το υπουργείο.
4. Να ολοκληρώνεται η διαδικασία υποχρεωτικά εντός του σχολικού έτους ώστε να ξέρει ο καθένας όχι μόνο το σχολείο που θα βρίσκεται αλλά και την τάξη που θα έχει.
5. Κάθε εκπαιδευτικός να λαμβάνει τα μόρια τού τόπου όπου βρίσκεται ή υπηρετεί (αν βρίσκεται σε άδεια 0 μόρια, αν βρίσκεται σε γραφείο τα μόρια της περιοχής τού γραφείου)
6. Ο αποσπασμένος στον τόπο του ΔΕΝ θα λαμβάνει μόρια δυσμενών.
7. Δικαίωμα νέας αίτησης μετάθεσης μετά την παρέλευση 5ετίας από την ικανοποίηση της προηγούμενης.
8. Αναδρομική απόδοση δικαιοσύνης με αφαίρεση "πλαστών" μορίων παραμεθορίου που αποκτήθηκαν σε γραφεία ή με άδειες στο σπίτι του εκπαιδευτικού.
9. Γιατί οι αιρετοί και οι συνδικαλιστές να αποσπώνται κατά προτεραιότητα; Για να τα έχουμε καλά μαζί τους; Ας συνδικαλίζονται κι ας εκλέγονται στον τόπο της οργανικής τους. Είναι σα να είμαι εγώ δημότης Θεσσαλονίκης και να βάζω υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων. Όχι. Στον τόπο της οργανικής τους.
10. Τα μόρια της συνυπηρέτησης (αλλά και η υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας επιλεκτικά) νομίζω είναι αντισυνταγματικά αν δεν εφαρμοστούν για όλες τις οικογένειες εργαζομένων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα. Τι κάνουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα γι' αυτό το θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου