Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

9+1 παρατηρήσεις για το "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Τα παρακάτω αποσπάσματα προέρχονται από το ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΤΟΜΟΣ Α: ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, το οποίο μοιράστηκε στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μείζονας Επιμόρφωσης. Το βιβλίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της επιμόρφωσης www.epimorfosi.edu.gr και συγκεκριμένα ΕΔΩ. Υπενθυμίζω πως οι "συνδικαλιστές" μας, της ΔΑΚΕ έσπευσαν να καταγγείλουν το βιβλίο μιας και ανέφερε μέσα την απαγορευμένη λέξη ΠΑΣΟΚ (βλέπε καταγγελία ΕΔΩ). Προφανώς όμως, αφ'ενός δεν είχαν την υπομονή να διαβάσουν όλο το βιβλίο και αφετέρου βλέπουν στενά υπό το πρίσμα της κομματικής τους ταυτότητας και χάνουν το δάσος (για να μην αναφερθώ στα γραμματικά και συντακτικά λάθη της καταγγελίας τους). Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.

Σε δεύτερη φάση δηλαδή θα προχωρήσουμε και στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ αξιολόγηση. Όχι ότι διαφωνώ ή ότι δεν τη χρειαζόμαστε αλλά γιατί φοβόμαστε να το πούμε; (πού είστε συνδικαλιστές;)

2.
 Μήπως τα παίρνει πίσω το υπουργείο;  Γιατί μόνο στις πρώτες τάξεις να μένει η τσάντα στο σχολείο και όχι σε όλες τις τάξεις;
3.

Αυτό είναι πολύ καλό καθώς πολιτική πολλών σχολείων είναι "να μην κουνιούνται". Επιβάλλεται όμως να βγαίνουμε έξω, να συνδέουμε τη γνώση με τη ζωή και την κοινωνία.

4.
 
Νά τη πάλι η αξιολόγηση, από τα παιδιά αυτήν τη φορά. 

5.
 
Να και το "διευρυμένο" ωράριο... (συνδικαλιστές πουθενά;)

6.
 
 ...και πώς θα κρατήσει τους εκπαιδευτικούς περισσότερες ώρες στο σχολείο; Οι συνδικαλιστές θα αντιδράσουν. Θυμηθείτε παλιότερη ανάρτησή μου ΕΔΩ

7.
Αυτό κάτι μού λέει ότι θα ξεσηκώσει τις αντιδράσεις της εκκλησίας. Οι συνδικαλιστές ας συνεχίσουν  αμέριμνοι να μαζεύουν ψήφους. 
Φαντασθείτε λοιπόν το μάθημα των Θρησκευτικών να γίνει δίωρο μάθημα σε ένα μόνο τετράμηνο. 
Ε, ρε γλέντια!!!

8.
  Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πώς όλοι είναι προετοιμασμένοι για τον πόλεμο. Ελπίζω μόνο το υπουργείο να δείξει σθένος και επιτέλους να εφαρμόσει την πολιτική του (ανεξάρτητα αν εγώ συμφωνώ ή διαφωνώ). Για να δικαιολογήσει το ρόλο και τη θέση του. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση - την κάθε κυβέρνηση. Και να συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές.

9.
 ...έρχεται και η αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας λοιπόν. Ξεκάθαρα.  

Και για το τέλος, το κακό μ' αυτόν το Μαθητή. Μα ποιος είναι επιτέλους αυτός ο "μαθητής";

Καμμιά μαθήτρια ρε παιδιά; Τι σεξιστικά συνθήματα είναι αυτά;
Και με γυναίκα υπουργό;
Κρατήστε τουλάχιστον αυτήν μου την πρόταση και αλλάξτε αυτό το σύνθημα.
Κάντε το:  "ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου