Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Για το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Π.Ε. και τους πανηγυρισμούς της ΔΟΕ

Πριν από δύο μέρες η ΔΟΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η τεκμηριωμένη , σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έφερε αποτελέσματα για το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Π.Ε. 
Η τεκμηριωμένη , σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο θέμα του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. , όπου με στοιχεία απέδειξε το τελευταίο διάστημα ότι το ωράριο (25 έως 21 ώρες , το οποίο στο παρελθόν κατακτήθηκε με πολυήμερους αγώνες του κλάδου) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παιδαγωγικά ορθό, ανάγκασε το Υπουργείο Παιδείας, τελικά, να υποχωρήσει και να μην αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. Αντίθετα όπως προβλέπεται με το.... σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των ν. 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» του Υπουργείου Οικονομικών αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας, από το ερχόμενο σχολικό έτος, για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εξής: 23 (από 21 που ισχύει σήμερα) εάν έχουν έως έξι χρόνια υπηρεσίας, 21 ώρες (από 19) αν έχουν από 6 έως 12 χρόνια υπηρεσίας και 20 ώρες (από 18) για αυτούς που έχουν πάνω από 12 έτη υπηρεσίας. Συμπέρασμα; Όταν τα συνδικάτα έχουν σοβαρές και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και για τις οποίες κάνουν ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεση τους να αγωνιστούν , μπορεί να έχουν αποτελέσματα".

Αν ψάξετε όμως σήμερα στον σύνδεσμο: www.doe.gr/index.php?categoryid=3&p2_articleid=9951 δεν θα βρείτε την ανάρτηση. Απλούστατα επειδή την κατέβασαν.άρον άρον. Γιατί;




 Πρόκειται για άλλο ένα σοβαρό ολίσθημα της ΔΟΕ (μετά την ανάρτηση βίντεο από το site της Χρυσής Αυγής - ΕΔΩ) και μάλιστα τριπλό.

1. Δεν έχει τελειώσει το θέμα. Πολύ πιθανόν τους επόμενους μήνες (αν όχι τις επόμενες μέρες) να επανέλθει η αύξηση ωραρίου για την Πρωτοβάθμια και να εφαρμοστεί. Τι θα μας λένε τότε λοιπόν;
2. Ουσιαστικά χτυπάνε τους συναδέλφους τους της ΟΛΜΕ οι οποίοι προφανώς δεν αγωνίστηκαν "όπως και όσο έπρεπε" και
3. Υπάρχουν στο τραπέζι πολύ πιο σοβαρά θέματα να διεκδικήσουν όπως π.χ. αυτό των αποσπάσεων για νέους συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους, αμείβονται με 700 - 800 ευρώ και έχουν σοβαρό πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης.

Αντί λοιπόν να πανηγυρίζει η ΔΟΕ, ας φροντίσει για το κοινό καλό και να πάψει μυωπικά να βλέπει μόνο το συμφέρον των λίγων. Χρειάζονται τομές και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και πιθανόν θα έπρεπε μόνοι μας να ζητήσουμε αναδιάρθρωση του ωραρίου ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε σε άλλες κατευθύνσεις, πιο ουσιαστικές. Άλλωστε η εικόνα να αντιδρούμε στην αύξηση του ωραρίου δεν είναι καλή για την κοινωνία..Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι και να στηρίξουμε τους συναδέλφους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ακόμα κι αν χρειαστεί να παραμείνουμε στο σχολείο 2 ώρες παραπάνω την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου