Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η ανορθογραφία του "κυρίου" Μπράτη: Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη;

Πριν λίγη ώρα συνέβη ένα ενδιαφέρον περιστατικό στον τοίχο του εκπροσώπου-αιρετού των δασκάλων στο ΚΥΣΠΕ, Δημήτρη Μπράτη, στο Facebook.
Σε μία ανάρτησή του έκανε ένα ορθογραφικό λάθος (από τα πολλά που κάνει):


Μετά την διόρθωση στην οποία προέβη ο κύριος Μπαμπάτσικος, ο Δ. Μπράτης τον διέγραψε από "φίλο" και τον μπλόκαρε:


Αφού τον μπλόκαρε, δημοσιεύει τα παρακάτω σχόλια κάτω από το σχόλιο του συναδέλφου:


 

Δείτε τι δημοσιεύει για να στηρίξει την αρχική του ορθογραφία "διευκρίνηση": ένα λήμμα από το λεξικό που παραπέμπει στο σωστό "διευκρίνιση" και ένα έγγραφο του Υπουργείου όπου υπάρχει το ίδιο λάθος, λες και το υπουργείο ή ο υπουργός είναι αλάθητος! (ίσως βέβαια στη συνείδηση του Μπράτη το υπουργείο και ο υπουργός να είναι εξιδανικευμένοι και αλάθητοι - αυτό θα μας το πουν οι ψυχολόγοι).

Τέτοια περιστατικά, μικρή σημασία μπορεί να έχουν στην καθημερινότητά μας. Όταν όμως ένας αιρετός εκπρόσωπος επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά "Χαλίφη στη θέση του Χαλίφη" (αλλά και εντελώς κομπλεξική) ενώ μάλιστα ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ και ΔΕΝ παραδέχεται το λάθος του (και μάλιστα σε μια περίοδο που η εκπαιδευτική κοινότητα "καίγεται"), τότε έχουμε πρόβλημα.
Έχουμε πρόβλημα κατ' αρχήν γιατί το σώμα των δασκάλων έχει στην κορυφή του έναν αγράμματο άνθρωπο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται είναι και "ξύλο απελέκητο".
Τελικά βέβαια ο Μπράτης διέγραψε το σχόλιο του συναδέλφου που διόρθωνε την ορθογραφία του κάτι που απλά μπορούσε να κάνει από την αρχή, να το αγνοήσει ή να δεχθεί με χιούμορ το λάθος του.

Αν ήταν δάσκαλος και έμπαινε σε τάξη θα ήξερε πώς να συμπεριφερθεί και πώς να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο συμβάν. Επειδή όμως δεν έχει καμμία σχέση με σχολική τάξη, συμπεριφέρεται σαν πολιτικός, με αμετροέπεια και θράσος.

Κλείνω με άλλη μία ανάρτηση του Δ. Μπράτη (τον οποίο επιμελώς αποφεύγω να αποκαλέσω κύριο) στην οποία κάνει κάκιστη χρήση των αποσιωπητικών (και όχι μόνο):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου