Σελίδες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΟΗΜΕΡΟ (ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ)

Έτσι έπρεπε να λέγεται το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας και όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για το δάσκαλο που το έχει αναλάβει αφού έχει πολλές υποχρεώσεις και άλλες δουλειές και του τρώει χρόνο από την πραγματικά κερδοφόρα εργασία του. Γι' αυτό και φέρνει κάθε μέρα το laptop του, το στήνει στην έδρα του και όταν δεν είναι στο γραφείο των δασκάλων να συζητά και να σερφάρει, κατεβαίνει στην τάξη και κάνει τη δουλειά του στον υπολογιστή. Προσέρχεται δε στο σχολείο μετά τις 12.30 κατεβαίνει στη μία (αφού ως τότε τα παιδιά τρώνε) και φεύγει πριν τις 4 (παρανόμως και οι δύο ώρες). Ωράριο 3,5 ωρών ημερησίως. Α! και να μη ξεχάσουμε και τις ειδικότητες: Μουσικός, Εικαστικός, Πληροφορικός, Γυμναστής και Αγγλικός!!! οπότε οι ώρες μειώνονται σε περίπου 2 ημερησίως!!! Ο τύπος την έχει καταβρεί μιλάμε και πληρώνεται και επιπλέον επίδομα υποδιευθυντή!!! Αυτοί που τοποθετούν αυτούς τους τύπους σε θέσεις ευθύνης (και τους διευθυντές που συντηρούν αυτήν την κατάσταση) πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Για το κακό που κάνουν στα παιδιά πρωτίστως αλλά και στο ίδιο το κράτος.

Σε αντιδιαστολή η περσινή υπεύθυνη ήταν μια κοπέλα που ήρθε από σπόντα απόσπαση στο σχολείο μας, με μεταπτυχιακό και όρεξη για δουλειά που ανέβασε το ολοήμερο και έκανε πολύ καλή δουλειά. Φυσικά την "πετάξανε" εκεί γιατί πέρισυ δε βόλευε σε κανέναν "παλιό" το ολοήμερο. Αντί να εκμεταλευτούν τα προσόντα της παιδαγωγικά σε μια τάξη. Παρέδωσε το ολοήμερο με 27 παιδιά, όσα ακριβώς ξεκίνησαν. Φέτος ξεκίνησε το ολοήμερο με 24 παιδιά και σήμερα μετράει μόλις 11. Κατάντια!!!
(Να σημειώσω ότι πρόπερσι ο υπεύθυνος δάσκαλος - ήταν και συνδικαλιστής - έβαζε τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση και δη το εκπαιδευτικό σήριαλ "Μαρία η άσχημη"!!! την ώρα που ο ίδιος σουλάτσαρε και κάπνιζε στο προαύλιο μιλώντας στο κινητό του).

1 σχόλιο:

  1. Ο εν λόγω συνδικαλιστής "λύνει και δένει" σήμερα στο νομό με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δίνοντάς μου την αληθινή εικόνα που κρύβουν επιμελώς οι συνδικαλιστές. Δ. ΤΣΙΟΓΚΑΣ το όνομα του κυρίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή