Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΥΤΟ - ΑΞΙΟΛ... ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Σύλλογοι διδασκόντων απ' όλα τα σχολεία της Ελλάδας αποφασίζουν αυτές τις μέρες αν θα δεχτούν να εφαρμοστεί στο σχολείο τους η αυτο-αξιολόγηση.
Αν βέβαια διαφωνείς, δικαίωμά σου και ακόμα περισσότερο αν είσαι η πλειοψηφία (θα μου επιτρέψεις όμως να επισημάνω ότι το 90% όσων διαφωνούν ούτε έχουν διαβάσει το κείμενο του υπουργείου ούτε ξέρουν τι είναι αυτή η αυτο-αξιολόγηση).
Εν πάση περιπτώσει! Ενημερώνομαι όμως ότι οι σύλλογοι αυτοί, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ομοφωνία ή όχι στην απόφασή τους περνούν την απόφαση του συλλόγου τους ως απόφαση "κατά πλειοψηφία" (σύνδεσμος εδώ) επειδή "φοβούνται" μελλοντικές συνέπειες(!).
Προφανώς πρόκειται για θρασύδειλα ανθρωπάκια νεο-συντηρητικά (που δηλώνουν αριστεροί, βέβαια) οι οποίοι θέλουν να καπελώσουν και να εμποδίσουν κάθε σοβαρή προσπάθεια γίνεται για αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, ότι θέλουν την αξιολόγηση αλλά "όχι έτσι" (θυμίζω: δεξιός=αυτός που θέλει να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, αριστερός=αυτός που τολμά και αλλάζει τα πράγματα).
Έτσι, οι άνθρωποι που σήμερα λέν ΟΧΙ στην αξιολόγηση, όταν ερωτηθούν αύριο (όταν θα θελήσουν να γίνουν "διευθυντές"), θα πουν ότι ήταν και είναι ΥΠΕΡ αλλά οι "συνάδελφοι" στο σχολείο ΔΕΝ την ήθελαν. ΜΙΖΕΡΙΑ... πόσο χαμηλότερα θα πέσει ο δάσκαλος;;;

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αφήσουμε να τους περάσει κι αυτό. Να ζητήσουμε να γραφτεί και η αντίθετη άποψη στο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ποιος ή ποια διαφωνεί με την απόφαση. Είναι δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού και δεν μπορούν να μας το αρνηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου