Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Για τα φωνήεντα

«...καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκϕρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροϕορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκϕρασης χωρίς να υϕίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του...»

Με αυτήν τη φράση ο σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος» δικαιολογεί την απόφασή του να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το επίμαχο κείμενο. Προφανώς είναι ιερό το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορώ να δημοσιεύω σε επιστημονικές ιστοσελίδες απόψεις όπως:

  • 1 + 3 = 5
  • Τα Ιμαλάια είναι το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας
  • Η Γη είναι επίπεδη

Αν ένας γιατρός πει ότι ο καρκίνος θεραπεύεται πίνοντας απεσταγμένο νερό θα του αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το λιγότερο που έπρεπε να κάνουμε για τη συγκεκριμένη δασκάλα θα ήταν να τη διαγράψουμε. Τώρα αν ο εργοδότης μας, το υπουργείο, θέλει να την έχει, ας την κρατήσει. Εμείς πάντως θα διασώζαμε το κύρος μας. Γιατί προφανώς είναι ιερό το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, ιερότερο όμως είναι το δικαίωμα των μαθητών μας να τους διδάσκουν επαρκώς καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου