Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σοκ: Ρατσισμός Στην Ελλάδα

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες καθυστέρησαν την εκκίνηση του τελικού των 200 μέτρων επειδή φώναζαν ρυθμικά το όνομα Έλληνα αθλητή που είχε σκηνοθετήσει τροχαίο για να αποφύγει εξέταση για ντόπινγκ. Στο τέλος του αγώνα, γιούχαραν το νικητή.
Οκτώ χρόνια μετά, το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ψήφισαν σε εθνικές εκλογές ένα ακροδεξιό κόμμα ναζιστικών αποχρώσεων. Δύο φορές.

Σήμερα μια κοπελίτσα 22 χρονών, αθλήτρια του τριπλούν, που ετοιμάζεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ανέβασε στο Twitter το εξής ρατσιστικό «αστείο».

Κι όμως: Κόσμος εξακολουθεί να πέφτει από τα σύννεφα.
Άνθρωποι βαθιά χωμένοι στη φούσκα τους εξακολουθούν να εκπλήσσονται για το επίπεδο του πολιτισμού στην Ελλάδα.


photo via
Διάβασε επίσης κι αυτή την άποψη για τον ελληνικό αθλητισμό.

Κι επειδή πολλοί έχουν τόσο βαθιά μέσα τους ριζωμένα τα ρατσιστικά ιδεώδη και δεν μπορούν να δουν το ΠΟΥ βρίσκεται ο ρατσισμός στο συγκεκριμένο "αστείο", ας εξηγήσω πως ρατσισμός είναι η αυθαίρετη κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε ομάδες (ναι, είναι αυθαίρετος ο διαχωρισμός σε Αφρικανούς καθώς όλοι οι Αφρικανοί μετανάστες δε γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν έχουν κοινούς στόχους, αρχές, τρόπο ζωής κλπ.) αλλά και η διάκρισή τους με βάση κάποια χαρακτηριστικά (εδώ το αίμα). Αλήθεια, αν η κα. Παπαχρήστου ή κάποιο δικό της πρόσωπο χρειαστεί αίμα για μια εγχείρηση, θα προτιμήσει ..."σπιτικό";

(Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα, ας ρίξουν μια ματιά στο βιβλίο του Γιώργου Τσιάκαλου ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου